Panouri COBA
+40 788 002 003

Media

http://casa.acasa.ro/amenajarea-casei-44/panouri-decorative-din-caramida-218632.html

O varietate de materiale pentru decorarea interioara a camerelor face posibila transpunerea in practica a oricaror dorinte. Bineinteles, materialele naturale sunt preferabile, insa costurile si volumul lor nu sunt accesibile pentru toata lumea. Cei de la CasaSiDesign.ro ne arata faptul ca tehnologia moderna ne permite sa inlocuim materialele de finisaj traditionale cu panouri decorative din caramida sintetice care sunt mult mai usor de montat, mult mai convenabile ca pret si cu o fiabilitate mult crescuta.

Cu ajutorul panourilor decorative din caramida nu numai ca puteti reproduce structura materialului natural, dar simplificati atat intretinerea cat si repararea acestora. Acestea ascund majoritatea imperfectiunilor de planeitate a peretilor si nu necesita o pregatire speciala a suprafetelor inainte de instalare. Unele din cele mai populare panouri decorative sunt cele ce imita caramida, dar acestea se pot regasi si in alte variante cum ar fi piatra nisipoasa, ardezie sau piatra sparta de cariera. Finisajele foarte bine conturate ale acestor placi decorative introduc o nota de istorie in interiorul unei camere si se integreaza perfect cu aproape orice tip de finisaj.

Panourile decorative pentru pereti au avantaje semnificative fata de alte materiale de finisare. In primul rand ele sunt alese pentru decorarea interioara din punct de vedere al sigurantei la foc, acest material avand un coeficient de ardere foarte scazut avand clasa A1 ca rezistenta la foc. In acest fel va veti proteja si locuinta impotriva incendiilor cat si vecinii in cazul in care le veti folosi pentru placarea fatadelor exterioare ale casei. Elementele din care sunt realizate panourile decorative nu sunt toxice, iar in cazul producerii unui incendiu acestea nu sustin deloc arderea si reduc riscul aprinderii accidentale la zero.

Dar aceasta caracteristica nu este singurul avantaj al panourilor, ele difera de materialele clasice de finisaj a peretilor si prin alte caracteristici de performanta:

  • finisajele panourilor imita fidel materialele naturale, iar imbinarea panourilor se poate realiza fara a ramane vreo diferenta de rost;
  • sunt un material de finisaj universal, putand fi combinate cu orice tip de decor sau mobilier de camera;
  • simplitatea instalarii, ele putand fi montate atat prin lipire cat si prin prindere mecanica in holzsuruburi fara a fi nevoie de personal calificat in acest domeniu;
  • atunci cand lucrati cu panouri decorative nu exista praf, moloz, resturi si deseuri multe din procesul de finisare a peretilor;
  • rapiditatea montajului datorita dimensiunilor mari ale panourilor de aproape 1mp;
  • in cazul inlocuirii nu este necesara demontarea intregii structuri, fiind suficienta doar inlocuirea sectiunii deteriorate;
  • sunt impermeabile;
  • asigura intr-o oarecare masura si o izolatie atat termica cat si fonica;
  • nu sunt afectate de razele ultraviolete datorita structurii acestora ThermoReflexive;
  • usor de intretinut.

Datorita proprietatilor lor, panourile de perete din imitatie de caramida sunt utilizate in decorarea diverselor constructii cum ar fi: cladiri publice, magazine, birouri, apartamente si case. Panourile decorative dau o nota distincta camerelor in care sunt montate si infrumuseteaza cu succes casele pe a caror fatade sunt montate. Designerii le folosesc cu preponderenta acolo unde vor sa aduca o nota de originalitate in ceea ce priveste design-ul interior sau exterior al unei locuinte.


Panouri decorative pentru fatade




Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra

Tocmai ai terminat de renovat peretii, insa tot simti ca in living ar mai trebui adaugat un element care sa aduca un plus din punct de vedere vizual, atat la interior, cat si la exterior? Daca te intrebi care este acel element, te poti opri din cautari.

 

Panourile decorative realizate din materiale care imita piatra naturala si caramida sun

t o solutie atat pentru amenajarea interiorului locuintei, cat si pentru exteriorul acesteia. Fabricate dintr-un amestec de minerale, combinate cu aditivi si armaturi pe baza de zirconiu, panourile prezinta o serie de avantaje imbatabile in comparatie cu materialele pe care le substituie, atat din punct de vedere al montajului, cat si din punct de vedere al costurilor.

In ceea ce priveste montajul, panourile decorative au marele avantaj ca nu trebuie montate neaparat pe pereti drepti, proaspat tencuiti sau cu finisajul vechi indepartat. Mai mult, acestea pot fi montate in orice perioada a anului, permit amplasarea termoizolatiei intre finisaj si perete si rezista foarte bine, in exterior, la temperaturi extreme.

Cum se monteaza

Timpul de montare redus este un alt mare avantaj al utilizarii panourilor decorative. Acestea pot fi instalate cu pana la de 10 ori mai rapid decat finisajele din piatra naturala sau caramida. Iata cum decurge totul in 6 pasi, explicati de specialistii de la Coba Panels, Parteneri de Incredere ai Misiunea Casa:

  • se taie cu flexul placile, astfel incat sa incapa perfect pe suprafata pe care urmeaza sa fie montate
  • se lipesc panourile de perete si apoi se dau 5 gauri prin finisaj pana inauntrul peretelui
  • in gaurile din perete se monteaza dibluri
  • panourile pot fi acum fixate cu holtzsuruburi

Foarte important de retinut este faptul ca intre panouri trebuie lasat un rost de 3 mm, la exterior, respectiv 2 mm, la interior.